Noc s Andersenem 2021 - venkovní HRA

01.06.2021 14:59

K dnešnímu dni se v soutěži o Noc s Andersenem 2021 v knihovně pročetlo do cíle 21 čtenářů. Čtecí soutěž se definitivně uzavřela 31.5. Těm, kteří si velké dobrodružství v knihovně zasloužili (přečetli správný počet knih), byly (vzhledem k nejisté hygienické situaci) tentokrát výjimečně rozdány manuály k venkovní hře Záhada hlavolamu pro celou rodinu.

JAK HRÁT?

Stínadla jsou plná nástrah, a proto vás PROSÍME - menším dětem pro snazší zvládnutí doporučujeme vzít s sebou staršího sourozence nebo lépe RODIČE či prarodiče. K nalezení úkolů vám pomůže tzv. stínadelský zápisník, které jsme dětem rozdali ve škole. Ale nebude to jednoduché. Místa v něm jsou označena jen nepřímo: ulicí, náměstím apod., ale dál už musíte pátrat sami. Nezapomeňte se koukat nejen před, ale i pod a nad sebe :-).

U každého místa najdete v zápisníku úryvek z knih Jaroslava Foglara, popis a hlavně úkol. V něm vždy vyjde nějaké číslo nebo písmeno, které si dítě pečlivě zapíše do tabulky na poslední straně zápisníku.

Velmi DOPORUČUJEME si trasu v mapě promyslet doma a poradit se!

Kdy můžete hrát?

Kdykoli od 1. 6. 2021 do 6. 6. 2021. Samozřejmě pravý stínadelský čas nastává až s večerním soumrakem :-), ale to už necháme na vás.

Mohu hrát, i když jsem nečetl knihy o Stínadlech?

Ano, je to možné, i když něčemu budete asi méně rozumět. Proto je lepší knihy si dopředu přečíst a nebo je poslechnout jako audio knihu. Knihy, komiksové příběhy i audioknihy si můžete vypůjčit v městské knihovně. Jejich dostupnost si zkontrolujte v online katalogu na internetu:

katalog.dolni-bousov.cz.

NÁPOVĚDA pro hru Záhada hlavolamu

Víme, že venkovní hra s 22 zastaveními a úkoly je pro druháčky poměrně náročná. Pokud např. ani rodiče nepochází z Dolního Bousova, bude dobré si vše připravit s mapou Bousova např. na internetu.

Všechny úkoly by měly být na veřejně přístupných místech, nebo sice v soukromí, ale viditelné za oknem či výlohou. Může se stát, že nám naši hru někdo pokazí a obrázky či obálky ukradne či zničí. Pokud jste přesvědčeni, že hledáte na správném místě a přesto nemůžete nic najít - místo nám vyfoťte a s tímto "dokladem" později přijďte do knihovny a my vám příslušné písmenko nebo číslo do tabulky samozřejmě doplníme. Naším cílem není být přísné, ale umožnit dětem dobrodružství s odměnou na konci.

Pokud i přes pečlivou přípravu váháte, kde hledat, připravili jsme pro vás níže lehkou obrazovou nápovědu, kde by úkoly měly být umístěné. Ta je jen pro vás - abyste dětem vždy uměli napovědět :-).

Nápověda: NsA 2021 - venkovní HRA