Co uděláme pro naši lepší paměť?

25.03.2024 08:43

V pondělí 11. 3. 2024 se v podkroví knihovny v Dolním Bousově uskutečnila přednáška v rámci Národního týdne trénování paměti. Tématem samozřejmě nebylo nic jiného, než jak si zlepšovat paměť a kondici mozku každý den. Postupně jsme probrali vybrané aktivity v rámci běžného dne, které jde dělat jinak, neobvykle, ale zábavně (jak ostatně naznačují i fotografie z akce?) a přitom podpoříme přirozenou tendenci mozku vytvářet asociace mezi různými tipy informací. Pracovali jsme s našimi pěti smysly – některé jsme bystřili, jiné jsme nechali chvíli odpočívat, aktivizovali jsme společnou činnost obou hemisfér, podpořili vznik nových drah mezi neurony, oprášili pavučiny na málo využívaných drahách, pracovali na naší koncentraci a užili si spoustu legrace.

Ale protože je jasné, že nestačí na kondici naší paměti a mozku zapracovat pouze takto jednorázově, budeme od dubna pokračovat v našich pravidelných pátečních kurzech trénování paměti. Do letních prázdnin máme naplánováno pět setkání v knihovně a jako bonus jedno setkání spojené s malým výletem – termín tohoto setkání domluvíme na našem prvním setkání v knihovně. 

Začínáme v pátek 5. dubna 2024 v 9:00 hod. a termíny dalších setkání jsou pátky 19. dubna, 10. a 24. května a 7. června 2024.


Kurz bude probíhat tradičně v podkroví Městské knihovny, a je třeba se na něj předem přihlásit na e-mailu: gabriela.mb@seznam.cz, nebo na telefonu 777 148 740, případně osobně v knihovně.

Vstupné činí 50 Kč za setkání.